Muut tuotteet

Tältä osastolta löydät tuotteet, jotka eivät varsinaisesti kuulu vain ja ainoastaan hevosten tai ratsastajien kategorioihin.

Pikiöljy

Pikiöljyä syntyy tervanpolton yhteydessä ja sitä on käytetty suomalaisessa kansanlääkinnässä moneen erilaiseen vaivaan. Nykytiedon mukaan öljyä ei kannata niellä, mutta pikiöljy sopii kavioiden suoja-aineeksi, hyttysmyrkyksi ja kesäihottuman hoitoon. Huomaa, että pikiöljy värjää.

50 ml/plo
Hinta 10v€

Nahkaöljy

Kotimainen nahkaöljy saa vanhankin nahan kiiltämään! Öljy ehkäisee tehokkaasti nahan kuivumisesta johtuvaa halkeilua. Tällä öljyllä hoidat niin kengät, valjaat kuin satulatkin. Liika öljy tulee pyyhkiä viidentoista minuutin päästä pois käsiteltäviltä pinnoilta, muutoin öljy voi tahrata.

500ml/plo
Hinta 15v€

Pihkasalva

Pihkasalva on luonnonmukainen hoito haavojen, ihorikkojen ja sieni-infektioiden hoitoon sekä ihmisille että eläimille. Tämä kotimainen luomutuote on tehty kuusen pihkasta. Tuotetta ei suositella käytettävän limakalvoille eikä sitä kannata niellä.

40ml/purkki
Hinta 10v€

Haavanpuhdistusaine

Kolhiko hevosesi itsensä karsinan oveen tai osuiko kaverin kenkä kylkeen? Ei hätää! Kirvelemätön antiseptinen haavanpuhdistusaine pelastaa omistajan turhalta eläinlääkärireissulta. Tämä puhdistusaine tulee laimentaa. Yksi osa puhdistusainetta ja neljä osaa vettä, joten pullosta saa litran verran käytettävää puhdistusainetta. Sopii käytettäväksi myös ihmisille, koirille ja kissoille.

200ml/plo
Hinta 15v€

Kaviorasva

Käyttämällä kaviorasvaa, voit vahvistaa hevosesi kavioainesta ja ehkäistä kavion seinämän lohkeilua. Aittajärvellä valmistettu pellavaöljy ja tervapohjainen kaviorasva sopii hevoselle kuin hevoselle. Kaviorasvaa voidaan käyttää myös kavioiden pohjissa, joissa se ehkäisee sädemätää ja tulehduksia.

500ml/purkki
Hinta 15v€

Jousiheijastin

Pysy turvassa hämärään vuodenaikaan ja pukeudu heijastimiin. Jousiheijastin on näppärä heijastin, joka kulkee mukana pienessä tilassa ja jota voi käyttää sekä ratsastajalla että hevosella.

Saatavilla vihreänä, keltaisena, oranssina ja pinkkinä.
Hinta 5v€/2 kpl

Lampaantalja

Lämmin lampaantalja pelastaa viluisenkin ratsastajan monessa tilanteessa! Asettele talja auton tai reen penkille tai satulan päälle ja nauti pehmoisesta lämmöstä. Taljaa voi käyttää myös satulahuopana. Lampaantalja on aittajärveläinen suomenlampaan talja, joka on parkittu alunalla.

Saatavilla väreissä valkoinen, beige, harmaa, tummanruskea ja vaaleanruskea kirjava.
Hinta 75v€

Välly

Välly on talja, jonka nahkapuolelle on ommeltu kangas, jossa on perinteisesti suojaavia kuvioita tai riimuja. Tämä välly on lampaantaljan kokoinen, joten se mahtuu esimerkiksi makuupussin sisään lämmittämään viluista nukkujaa.

Lampaantalja. Kangas kierrätyspuuvillaa. Saatavilla väreissä musta, ruskea ja valkoinen.
Hinta 90v€